Benim limonlu kekimi tadına bakan herkes beğenir. Çünkü tadı hafif ve hamuru yumuşacıktır.
Limonlu kekiniz sert veya kabarmıyor diye şikayetçiyseniz mutlaka bu keki denemelisiniz :)
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
1 adet orta boy limon
Yapılışı
Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle veya çırpma teliyle çırpıyoruz. Ardından içine limonun dışını rendeliyoruz ve suyunu sıkıp tekrar karıştırıyoruz. Sonra süt, yağ ve vanilini ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son olarak un ve kabartma tozunu ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbımıza hamurumuzu döküp 170 derece fırında 40 dakika boyunca pişiriyoruz.
Dilerseniz kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası: Süt buzdolabında değil de oda sıcaklığında beklemiş olursa kekimiz daha yumuşak olur.
Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder