2 Ocak 2015 Cuma

Buğu Kebabı

Merhabalar.
Şimdi kırmızı etin en lezzetli yemeklerinden olan Buğu Kebabı tarifini vereceğim.

Malzemeler

1 kg but veya kürek eti
500 gr arpacık soğanı
2-3 adet domates
2 çorba kaşığı margarin veya sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik

Yapılışı

Eti kuşbaşından biraz küçük boyda doğruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyarak fındık büyüklüğünde doğruyoruz Düdüklü veya normal çelik tencerede soyulmuş soğanları, eti, domatesi, tuz, karabiber ve kekiği koyup biraz karıştırıyoruz.
Üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Etlerimiz piştikten sonra servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder