4 Ocak 2015 Pazar

Dereotlu Börek

Dereotlu böreğin tarifi 4 kişiliktir.


Malzemeler

2 adet yufka
350 gram beyaz peynir veya lor
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam pul biber(isteğe göre)

Yapılışı

Beyaz peyniri ezip dereotuyla karıştırıyoruz. Yufkaları düz bir alana serip 4'e bölüyoruz. Her bir parçaya peynirli karışımdan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Börekleri yuvarlak bir fırın tepsisine ortadan başlayarak kol böreği gibi diziyoruz.
Bir kapta yoğurt, yumurta ve zeytinyağını çırpıyoruz ve bu karışımı böreklerin üzerine gezdiriyoruz. En üste kaşar peyniri ve pul biberi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
Böreği fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika bekleyip servis ediyoruz.
Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder