14 Ocak 2015 Çarşamba

Patates Püresi

Arkadaşlar patates püresi et yemeklerinin yanına en çok yakışan yemektir. Yapımı da oldukça kolaydır. Tarifim 4 kişiliktir.

Malzemeler

5-6 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı

Patatesleri haşlıyoruz, soğuyunca kabuklarını soyup derin bir kapta iyice eziyoruz. Ezmek için robot kullanabilirsiniz. Kızdırılmış yağa patatesleri koyup üzerine sütü yavaş yavaş ve karıştırarak döküyoruz. Süt az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Krema kıvamına gelince isteğe göre tuz ekliyoruz ve sakızlanması için biraz daha kavuruyoruz. Etin yanında sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Püf Noktası: Patatesleri soyup ikiye bölüp az suda haşlarsak ve o suyla beraber ezersek püremiz daha lezzetli olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder