19 Ocak 2015 Pazartesi

Fasulye Ezmesi


Merhaba herkese. Fasulye ezmesi az bilinen ve lezzetli mezelerden biridir. Tarif ölçüsü 5 kişiliktir.

Malzemeler

250 gram haşlanmış kuru fasulye
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı hardal
Mayonez
3-4 dal maydanoz
Tuz
Pul biber

Yapılışı

Derin bir kapta fasulyeleri çatalla iyice eziyoruz. Başka bir kapta zeytinyağını, hardalı, sirkeyi,tuzu ve pul biberi karıştırıyoruz. Bu karışımı ezilmiş fasulyenin üstüne ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız mezeyi dilediğiniz bir salata tabağına koyup üzerini pul biber, mayonez ve kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder