Herkese merhabalar. Çoğumuza göre deniz ürünlerinin en lezzetlisi kalamardır. Evde kalamar tava yapmak için tarifimden yararlanabilirsiniz :)
Malzemeler
1 adet temizlenmiş bütün kalamar
2 çorba kaşığı tuz
1 şişe soda
1 çorba kaşığı karbonat
1/2 su bardağı un
Sıvıyağ
Yapılışı
Kalamarı parmak kalınlığında halkalar şeklinde doğruyoruz. Derin bir kapta tuz, soda ve karbonatla 15 dakika boyunca ovalıyoruz ki yumuşasın.
Daha sonra yıkayıp süzüyoruz ve bir bezle suyunu alıyoruz.
Kalamarları una bulayıp bol yağda kızartıyoruz. İsteğe göre taratör sosla veya sade olarak servis edebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder