Kereviz yemeğinin farklı çeşitlerini denemek istiyorsanız mutlaka yerelmalı kerevizi tatmalısınız.
1 kg kereviz
1/2 limon suyu
300 gr arpacık soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 kg yerelması
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1/2 demet dereotu
Yapılışı
Kerevizleri soyup limonlu suda yarı yarıya haşlıyoruz ve suda bırakıyoruz. Arpacık soğanlarını soyup bir tencere içinde zeytinyağıyla kavuruyoruz, üzerine ince dilimlenmiş havuçları ve sarımsağı ekliyoruz, biraz kavuruyoruz. Sonra küçük küçük doğranmış yerelmasını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine suyu süzülmüş kereviz, tuz ve su koyup pişiriyoruz.
Ateşten almaya yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder