Tarifim 5 kişiliktir arkadaşlar. İsteğe göre ölçüyü değiştirebilirsiniz.
Malzemeler
1 demet karalahana
1 adet soğan
1 adet konserve mısır
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber(isteğe göre acı veya tatlı tercih edebilirsiniz)
Tuz
Yapılışı
İyice yıkanıp süzülmüş karalahanayı ince şeritler halinde kesip az suda yarı yarıya haşlıyoruz. Diğer yanda tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine salça, tuz ve pul biberi koyup karıştırıyoruz. Sonrasında karalahanayı ekleyip kavuruyoruz. Pişmesine yakın mısırları ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra yemeğimiz hazır oluyor. Ilık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder