Merhaba arkadaşlar.Çerkez tavuğu tarifi 6 kişiliktir. Kişi sayısına göre ölçüyü değiştirebilirsiniz.
Malzemeler
1 adet bütün tavuk
1 adet küçük soğan
3 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
Sos için:
250 gr ceviz
3 dilim bayat ekmek içi
2 çay kaşığı pul biber
1 adet soğan
Yapılışı
Tavuğu ve küçük soğanı 3 su bardağı suyun içine koyup 2 çay kaşığı tuzu da ekleyip haşlıyoruz. Tavuk soğuduktan sonra iri iri didikliyoruz.
Sos için başka bir yerde cevizi dövüyoruz, ekmekleri ıslatıp rendeliyoruz, soğanı da ince ince rendeliyoruz veya robottan geçiriyoruz. Bunların üzerine pul biber ve tuzu ekleyip sosumuzu karıştırıyoruz. Üzerine ılık tavuk suyundan 1 bardak koyup yumuşatıyoruz.
Sosumuzun yarısını didiklenmiş tavukla karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Diğer yarısını da üzerine döküp kaşıkla düzeltiyoruz. Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder