Arkadaşlar şimdi sizlere güveçte incik tarifini anlatacağım.
Misafirlerinize yumuşacık kırmızı et hazırlamak istiyorsanız davetlerde mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
1 kg incik
1 kg arpacık soğanı
2 adet domates
3-4 yeşil biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Soğanları soyup güvece koyuyoruz, üzerine yıkanmış incikleri koyuyoruz. En üste doğranmış domates ve biberleri yayıyoruz.
En son tuz, karabiber, kekik ve çok az miktarda su koyuyoruz ve güvecin ağzını folyo kağıdı ile kapatıyoruz.
Güveci fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder