Merhabalar. Kuzu etli enginar tarifi 8 kişiliktir.
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
8 adet enginar
25-30 adet arpacık soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limonun suyu
2 su bardağı su
1 demet dereotu
Tuz
Yapılışı
Kuzu etini düdüklü tencereye alıyoruz. Düdük öttükten sonra yarım saat boyunca en kısık ateşte pişiriyoruz. Et pişince ayıklanmış arpacık soğanını ve sıvıyağı ekleyerek 10 dakika kavuruyoruz. Ardından limon suyunu, enginarları, suyu ve tuzu ekleyerek bir 10 dakika daha pişiriyoruz. Yemeği servis tabağına alıp üzerini dereotuyla süslüyoruz.
Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder